Krožišče predano namenu

V petek, 16. septembra 2022, smo uradno predali namenu prvo krožišče v naši občini. Na dogodek so poleg župana Franca Zdolška prišli še državna sekretarka na Ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek, v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar ter nekateri občinski svetniki.

Zaradi čedalje večjega števila prometnih vozil in želji po večji pretočnosti prometa smo v Laškem že dlje časa načrtovali izvedbo krožnega križišča. Ta želja se je v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo RS za infrastrukturo začela uresničevati lansko leto, konec decembra pa so skozi krožišče lahko zvozili prvi avtomobili. Župan je poudaril: "Novo krožišče zagotovo prispeva tudi k večji prometni varnosti in pretočnosti prometa. Sicer smo tudi v Evropskem tednu mobilnosti, kar pomeni, da je bolje večkrat uporabiti kakšno drugo prevozno sredstvo kot avto ali iti peš, pa nam bo to krožišče v Laškem vseeno olajšalo marsikatero težavo."

Državna sekretarka Alenka Bratušek: "Veseli me, da v Sloveniji gradimo infrastrukturo, ki ljudem omogoča lažji, hitrejši in predvsem varnejši dostop do lokacij. Z Občino Laško smo v tem projektu dobro sodelovali in verjamem, da bomo tudi v prihodnje."

Sicer so prvi avtomobili zvozili skozi krožišče že decembra, pa je to sedaj uradno tudi predano namenu.

Krožišče krasi tudi fontana, ki ponazarja tri cvetne liste lilije, iz katerih teče voda. Tri lilije so namreči osrednji motiv laškega grba. Z vodo pa so želeli poudariti pomen in povezanost Laškega s to dobrino.

V sklopu projekta se je uredil tudi del državne ceste skozi mesto s križiščem in levim zavijalnim pasom pri parkirišču Kulturnega centra. Naložba, ki sta jo skupaj uresničili Direkcija za infrastrukturo in Občina Laško, je stala okoli 780 tisoč evrov, približno 70 odstotkov denarja je zagotovilo Ministrstvo za infrastrukturo, ostalo laška občina. Za ureditev fontane v krožišču je Občina odštela okoli 230 tisoč evrov. 

otvoritev krožišča


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.