OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Projekt Prijateljstvo - brezplačni prevozi za starejše in gibalno ovirane

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Na današnji novinarski konferenci so župan Občine Laško Franc Zdolšek, podžupan Matjaž Pikl in direktorica Občinske uprave Tina Rosina predstavili projekt Prijateljstvo, ki ga Občina Laško uvaja  s 17. junijem 2019. Gre za dolgo načrtovan projekt, s katerim bo starejšim in gibalno oviranim omogočena večja mobilnost, saj bodo imeli tisti, ki nimajo lastnega prevoza, na voljo brezplačni prevoz. Bodisi za obisk zdravnika, trgovine, pokopališča, javnih ustanov idr.
"Dolgo smo iskali rešitev, da pomagamo tistim, ki potrebujejo prevoz. Ker je težko organizirati javni prevoz za vse, smo se odločili za taxi službo, ki deluje v Laškem. Ta bo izvajala vnaprej napovedane prevoze," je dejal župan Zdolšek.
S projektom želi Občina spodbuditi aktivno življenje, vzpostaviti medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje in solidarnost.
Brezplačni prevozi so namenjeni starejšim od 65 let, gibalno oviranim občankam in občanom občine Laško, ki nimajo drugih možnosti transporta oziroma nimajo možnosti uporabe javnega prevoza ali je slednji terminsko neustrezen glede na potrebe prosilca prevoza in so načeloma oddaljeni od mestnega ali vaškega jedra več kot en kilometer. Omejitev velja tudi pri osebenm dohodku, in sicer se lahko v projekt vključijo osebe s prihodkom nižjim od 600 evrov. Vsak posameznik lahko brezplačni prevoz koristi največ 3 krat na mesec.
Prevozi se bodo izvajali zgolj znotraj občine Laško, in sicer ob delavnikih med 7. in 16. uro, ob vikendih in praznikih pa ne. Vse prevoze je potrebno rezervirati najmanj 3 dni vnaprej, saj je potrebno uskladiti potrebe in želje čim večjega števila prevoza željnih.
Prevoze občani rezervirajo na telefonski številki 051 30 50 20, od ponedeljka do četrtka, med 7. in 15. uro, ob petkih pa med 7. in 13. uro, pred tem pa se morajo vsi bodoči uporabniki registrirati na občini Laško oz. poklicati št. 03 733 87 00.
Prevoznik ima urejeno ustrezno zavarovanje potnikov v primeru prometne nesreče.
PROJEKT PRIJATELJSTVO NOVINARSKA
PROJEKT PRIJATELJSTVO NOVINARSKA2
PROJEKT PRIJATELJSTVO NOVINARSKA3
Verjamemo, da se bodo projekta Prijateljstvo poslužili vsi, ki potrebujejo pomoč in da je to pomembna pridobitev za vse starejše in gibalno ovirane občanke in občane Občine Laško.
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane