OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Oprostitev plačila najemnine

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Najemnike poslovnih prostorov v lasti Občine Laško obveščamo, da je na podlagi Zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19 (ZDLGPE: Ur. list RS, št. 61/2020) začasni ukrep za omilitev posledic epidemije tudi oprostitev plačila najemnine ali njenega dela najemnikom poslovnih prostorov in stavb v lasti Občine Laško, ki jim je zaradi ukrepov države in zaradi širjenja bolezni opravljanje gospodarske dejavnosti onemogočeno ali pa bistveno oteženo. Gre za obdobje trajanja razglašene epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju RS, t.j. od vključno 13. marca 2020 do preklica razglasitve epidemije te nalezljive bolezni in predvsem dejavnosti za katere veljajo prepovedi in omejitve na podlagi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.
 
O upravičenosti do oprostitve plačila najemnine ali njenega dela odloča organ odgovoren za izvrševanje proračuna občine na podlagi vloge najemnika, ob upoštevanju pogojev iz točke 3. 1. Začasnega okvirja za ukrepe državne pomoči v podporo gospodarstvu ob izbruhu COVID 19.

Upoštevaje zgoraj navedeno objavljamo obrazec zahtevka za uveljavljanje začasnega ukrepa (Obr. 1) ki ga v primeru, da ste najemnik poslovnega prostora v lasti občine in v svojem poslovnem prostoru niste opravljali dejavnosti, do vključno 5. junija 2020 izpolnjenega pošljete po pošti priporočeno na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali oddate osebno v Glavni pisarni Občine Laško ali pošljete na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , pri čemer vloga ni pogojena z elektronskim podpisom vlagatelja (velja skeniran dokument s podpisom zakonitega zastopnika in žigom, če vlagatelj posluje z njim).

Kontaktna oseba za dodatne informacije je Stanka Jošt, tel.: 03/7338 712 ali e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

  ZAHTEVEK ZA UVELJAVLJANJE ZAČASNEGA UKREPA
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane