OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Razpis za priznanje »Zlati Možnar«

  Natisnite:
  Natisni
Velikost pisave:
 1. Razpis za priznanje »Zlati Možnar«
Etno odbor Jureta Krašovca pri Zvezi kulturnih društev občine Laško Možnar (v nadaljevanju: Odbor) v skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanja Zlati možnar in v skladu z 9. in 10. členom Odloka o priznanjih Občine Laško (Uradni list RS, št. 64/1999 ) objavlja 31. Razpis za priznanje »Zlati Možnar« za delovanje na etnografskem področju v občini Laško:

 1. Priznanje Zlati možnar (v nadaljevanju: Priznanje) se podeli za izjemne dosežke na etnografskem področju ali za kontinuirane dejavnosti, večletna prizadevanja, ki bogatijo, ohranjajo in popularizirajo etnografsko dediščino v občini Laško.
 2. Za priznanje lahko kandidirajo posamezniki, društva in druge organizirane skupine, ki delujejo v občini Laško.
 3. Kandidate za Priznanje predlagajo posamezniki, društva in druge organizirane skupine, ki delujejo v občini Laško.
 4. Predlagatelji podajo predlog pisno ali elektronsko na naslov: Etno odbor Jureta Krašovca pri Zvezi kulturnih društev občine Laško Možnar, Trg svobode 6, 3270 Laško s pripisom »Za priznanje Zlati Možnar« ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 25. Januarja 2021.
 5. Predlog mora vsebovati naziv in kontaktne podatke predlagatelja, ime, priimek (ali naziv) in kontaktne podatke nominiranca in obrazložitev nominirančevih dosežkov na etnografskem področju.
 6. Odbor bo obravnaval pravočasno prejete predloge in sprejel sklep o podelitvi Priznanja.
 7. Izbran nominiranec bo obveščen s sklepom o podelitvi Priznanja, predlagatelji prejmejo obvestilo o izbiri nominiranca za Priznanje.
 8. Izbrani nominiranec prejme Priznanje na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku.   

  OBRAZEC ZA PREDLOGE

Predsednik Zveze Možnar:   Ivan Medved
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Javna naročila, razpisi in nepremičnine Razpis za priznanje »Zlati Možnar«