OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Brezplačno pravno svetovanje

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:

12 Brezplacno pravno svetovanjeLjudje se v vsakdanjem življenju večkrat znajdemo pred dilemami, odločitvami, razpotji. Podobno kot v vsakdanjem življenju je tudi v različnih pravnih situacijah. Različne interpretacije zakonov, vpliv množice informacij, javna mnenja, pisanje v medijih. Kaj je res in kaj ni? V množici informacij je večkrat težko filtrirati pomembne in nepomembne, predvsem pa resnične in neresnične podatke. Svetovalci brezplačnega pravnega svetovanja vam bodo podali odgovore, ki temeljijo na trenutni relevantni zakonodaji, stališčih pravne teorije in sodni praksi. Pomagali vam bodo s pravilno usmeritvijo, predstavili vam bodo osnovne pravne podlage pri določenem pravnem problemu. Predstavili vam bodo pravice in dolžnosti in vam pomagali z napotitvijo na pristojne organe oz. institucije.
BPS obvestilo 1
Brezplačno pravno svetovanje v občini Laško je namenjeno vsem občanom občine Laško. Brezplačni pravni svetovalci ne nadomeščajo dela sodnikov in odvetnikov, torej niso razsodniki v določenih primerih, ne zastopajo oseb v pravnih problemih, ne pišejo vlog, pritožb in drugih pravnih aktov. Namen brezplačnega pravnega svetovanja je predstavitev osnovnih institutov prava, pomoč z nasveti in napotitev na pristojne institucije.

Vse prejete informacije in smernice so neobvezujoče. Brezplačno pravno svetovanje ni odgovorno za nasvete in smernice, ki jih podaja uporabnikom.

Po telefonu, preko spletnega mesta ali z osebnim obiskom lahko zastavite skupini svetovalcev pravno vprašanje, na katerega vam bodo brezplačno odgovorili oz. podali pravno mnenje.

V kolikor imate za svetovalce kakšno vprašanje, lahko pokličete na tel. št. 031 344 360 ali pišete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane