OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Končan je most preko Savinje

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Most preko Savinje je končan.
Z asimetričnima razponoma je dolg 123 metrov, pri čemer je prvi razpon dolg 75, drugi pa 48 metrov. Oprt je na eno rečno podporo, locirano izven glavnega vodotoka na prodnem nanosu, ki se je formiral kot posledica toka reke Savinje skozi ovinek. Oprt je na tri oporne konstrukcije, dve podporni konstrukciji in ureditev cest. Zasnovan je kot kontinuirana okvirna prednapeta konstrukcija preko dveh polj s škatlastim prečnim prerezom spremenljive konstrukcijske višine. Nad asimetrično postavljenim vmesnim stebrom znaša višina konstrukcije 4,6 metra, nad obema krajnima opornikoma pa 2,6 metra.
Novi most v Marija Gradcu povezujel glavno cesto G1-5/0328 Laško–Šmarjeta na desnem bregu Savinje s cesto R3-681/4006 Laško–Breze–Šentjur na levem bregu.
S svojimi 123 metri se ponaša z zavidljivo dolžino in bo pripomogel k večji povezljivosti, varnosti in možnostim razvoja med posameznimi območji.

Dela so bila zaključena konec minulega leta. Zdaj je potrebno pridobiti še uporabno dovoljenje in predati upravljalcem zgrajeno infrastrukturo v upravljanje. Načrt je, da bi lahko promet preko mostu stekel v prihajajočih mesecih. 
V prispevku, ki ga je posnela ekipa TV Celje, župan Franc Zdolšek pojasni pomen mostu.

  ŽUPAN O NOVEM MOSTU ČEZ SAVINJO
gradnja novega mostu cez savinjo
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Projekti Končan je most preko Savinje