OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Opraševalci, neprecenljivi sodelavci - OKROGLA MIZA

x
torek, 22 januar 2019, 11:30
OPRAŠEVALCI, NEPRECENLJIVI SODELAVCI

Vrednost medonosnih čebel in divjih opraševalcev za obstoj, razvoj in razširjanje rastlinskih vrst, biotsko pestrost in zagotavljanje prehranske varnosti je neprecenljiva. Žal pa je pestra združba opraševalcev danes močno ogrožena tudi zaradi sprememb v okolju, ki jih povzroča človek. Kako lahko k izboljšanju stanja prispeva vsak od nas in kaj lahko storimo skupaj?

Vljudno vas vabimo, da se nam pri iskanju odgovorov pridružite

v torek, 22. januarja 2019, ob 11.30, v Zlati dvorani v Zdravilišču Laško.

Na uvodnem predavanju bo dr. Gordana Glavan iz Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani predstavila nevarnosti vnašanja tujih snovi v okolje ter osnovne mehanizme njihovega delovanja na pestro združbo opraševalcev.

V nadaljevanju se bo odvila okrogla miza z naslovom Opraševalci, neprecenljivi sodelavci, na kateri bodo sodelovali strokovnjaki s področij čebelarstva, kmetijstva, gozdarstva, izobraževanja in turizma. Nujnost sonaravne pridelave hrane za uspešno upravljanje z naravnimi viri bodo predstavili z različnih zornih kotov, ob tem pa predstavili potencial, ki ga ima naša dežela, da postane model trajnostnega upravljanja pestrosti opraševalcev za stabilno pridelavo hrane in ohranjanje biodiverzitete.

Prireditev se bo izvedla v okviru operacije »Varujmo in izboljšajmo pogoje za ohranitev pestre združbe opraševalcev« in je delno financirana iz sredstev EU:

čebelaESSRAZN. PODEZELJA
Organizatorji: Občina Laško, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Čebelarsko društvo Laško, STIK Laško in Thermana Laško

Foto: dr. Danilo Bevk

Nazaj

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane