Pojasnilo Župnije Laško

Koronavirus ne prizanaša tudi naši občini, zato posredujemo obvestilo, pojasnilo Župnije Laško o okuženem duhovniku.
Pozivamo vas, da se še naprej ravnate odgovorno do sebe in drugih, upoštevate vsa navodila in priporočila, ki nam jih dnevno narekujejo tako Vlada RS kot NIJZ ter seveda ob tem ostanete pozitivni, optimistični in, kar je najbolj pomembno ZDRAVI.

Pojasnilo glede okužbe s covid-19 v nadžupniji Laško:
"Dragi župljani, sodelavci, starši.
Sporočam vam, da je eden od župnikov, ki delujemo v tej pastoralni enoti v Laškem in stanujemo na naslovu Aškerčev trg 3, v tem tednu zbolel, test na okužbo s korona virusom pa je bil pozitiven.
Duhovnik– ko je bil v torek, 13.10. 2020 obveščen o pozitivnem izidu – je o tem obvestil starše otrok, ki jih je minulo soboto in v nedeljo krstil in druge, s katerimi je imel osebne stike, kot mu je določila epidemiologinja iz NIJZ v pogovoru.
Kar se tiče naših župnijskih dejavnosti, so prišli pod drobnogled župnijski dogodki, ki jih je župnik opravljal zadnje tri dni pred odkritjem okužbe. Zraven sodijo stiki pri nedeljskih svetih mašah ob 09.00 in 10.30, za katere pa ne bo odrejene karantene.
Ob tem bi želel pojasniti, da pri svetih mašam dosledno izvajamo navodila, ki so bila predpisana in jih je priporočila Slovenska škofovska konferenca ter so v veljavi od 21. julija 2020. Pri mašah smo tudi posebej prebrali izredno pismo slovenskih škofov za odgovorno spoštovanje ukrepov za preprečevanje epidemije. Podobno kot v šoli, tudi pri verouku sledimo smernicam za varno izvajanje vzgojno-izobraževalnih dejavnosti. Ob prihodu so v uporabi razkužila za roke, po veroučnih srečanjih razkužujemo in zračimo prostore. Ko je potrebno, katehet uporablja masko, ob tem pa se kljub vsemu trudimo, za čim bolj tekoč, vsebinsko zanimiv in dinamičen verouk.
Tako kot se trudimo na vseh področjih, se trudimo tudi pri oblikovanju župnijskih dejavnosti in oblikovanja bogoslužja. Življenja ne moremo zaustaviti, ob tem pa po najboljših močeh skrbimo za preprečevanje širjenja okužbe, ki je žal v razmahu v Sloveniji in drugod.
Sam sem trenutno povsem zdrav, a imamo vsi, ki stanujemo na istem naslovu odrejeno 10-dnevno karanteno, do vključno 22.10. 2020, zato delam »od doma«, dosegljiv sem na telefonu 041 887 354 in elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. Po zaslugi množičnosti kvadrature bivalnih prostorov župnijskega doma v Laškem, je bilo mogoče povsem urediti prostore za izolacijo.
V imenu sodelavcev in svojem imenu se vam zahvaljujem za vse dobre in pomirjujoče misli, ki nam jih v teh dneh pošiljate. Težko nam je, ker je prišlo do okužbe, čeprav se zavedamo, da je nikjer ni mogoče 100 % preprečiti in se pred njo povsem zavarovati.
Duhovniki, ki smo v karanteni, darujemo svete maše zasebno in opravljamo objavljene mašne namene. Objavljene ure svetih maš bomo pokrivali v skladu z navodili Slovenske škofovske konference in NIJZ, prav tako se bomo glede verouka in drugih dejavnosti odločali glede na aktualne okoliščine. O tem vas bomo pravočasno obveščali.
Vabim vas k molitvi drug za drugega. Pričujočo izkušnjo sprejmimo kot priložnost, ali pa kot križ, ki naj v luči naše vere najde tudi svoj smisel in odrešenjsko vrednost. Župnijski zavetnik Sveti Martin, Nebeška Mati Marija in sveti Rok pa naj bodo naši priprošnjiki.
Rok Metličar, nadžupnik."

župnija

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.02.2024
je izšla 100. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.