OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Evropski teden mobilnosti

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
ETM2016a
EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanja med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji.
ETM2016
PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Raziskave nameč jasno kažejo, da imajo mesta, ki se zavzemajo za trajnostno mobilnost, opazno ekonomsko prednost. Vrednost nepremičnin v mestih z dobro kolesarsko infrastrukturo in učinkovitim javnim prevozov je, denimo, višja. Otroci, ki gredo v šolo peš ali s kolesom, dosegajo boljše rezultate. Zaposleni pešci in kolesarji v povprečju delajo učinkoviteje od voznikov avtomobilov, gredo manjkrat k zdravniku in manj časa preživijo na bolniški. Vse to ima pozitiven vpliv na ekonomski položaj lokalne skupnosti, k čemur lahko prispeva prav vsak izmed nas.

  Program dejavnosti v tednu mobilnosti v občini Laško.

V SLOVENIJI bo letos pomembna tema na občinski ravni priprava Celostnih prometnih strategij, ki jih pripravlja kar 63 občin. Poleg občin se lahko pestremu dogajanju z registracijo svojih aktivnosti in prizadevanj na platformi MOBILITYACTIONS pridružijo tudi šole, društva, javna in zasebna podjetja in druge nevladne organizacije. Posamezniki in ekipe sodelavcev pa bomo lahko z vrtenjem pedalov prispevali vsak svoj kamenček v mozaiku pametne mobilnosti s sodelovanjem v zabavni in koristni kolesarski akciji Pripelji srečo v službo.

Tudi Občina Laško pripravlja Celostno prometno strategijo, ki bo podlaga za pridobivanje sredstev za izvedbo posameznih ukrepov s področja trajnostne mobilnosti. Več o projektu si lahko preberete na povezavi:
mobilnost baner
Objavljamo tudi videonagovor evropske komisarke Bulčeve ob otvoritve evropskega tedna mobilnosti 2016:
Videonagovor ETM 2016.
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane