OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Vabilo na četrto javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Vabimo vas
na odprtje razstave ter na zadnjo, a najpomembnejšo javno razpravo o
Celostni prometni strategiji Občine Laško

Priprava Celostne prometne strategije (CPS) Občine Laško se preveša v zaključno fazo. V preteklih sedmih mesecih smo z zainteresiranimi občankami in občani na treh javnih dogodkih razpravljali o obstoječem stanju, o problemih in izzivih, o možnih poteh razvoja in o želeni prihodnosti na področju prometa in mobilnosti v Občini Laško. Zbrana mnenja, predloge in predstave udeležencev smo upoštevali pri pripravi delovnih gradiv za strategijo. Poleg končnega predloga vizije mobilnosti so bili v sodelovanju s ključnimi deležniki določeni še strateški in operativni cilji ter izdelan nabor konkretnih ukrepov, s katerimi bo mogoče odpraviti obstoječe probleme in uresničiti vizijo. Te vsebine CPS želimo predstaviti na zadnji javni razpravi, jih v dialogu z vami dopolniti in na tej podlagi postopoma pripraviti končen predlog strategije.

Vljudno vas vabimo na 4. javno razpravo v okviru priprave Celostne prometne strategije Občine Laško, ki bo potekala v sredo, 18. januarja 2017, od 16.00 do 18.00 ure, v Otročjem centru Kino Laško.

Na tem dogodku se želimo z vsemi zainteresiranimi občankami in občani pogovoriti o ciljih in o konkretnih ukrepih, ki bodo vključeni v akcijski načrt CPS. Hkrati pa vam skupaj s šolarji OŠ Primoža Trubarja Laško želimo na posebni razstavi prikazati, kako o prometu in o mobilnosti v prihodnosti razmišlja mlada generacija, ki ji je naše današnje načrtovanje pravzaprav namenjeno. Razstavo si boste lahko ogledali v prostorih Otročjega centa Kino Laško pred začetkom javne razprave.

Naj vas opozorimo še, da bo ta javna razprava zadnja priložnost, da kot predstavnik širše javnosti s svojimi mnenji in predlogi pomembneje vplivate na vsebino strategije in predvsem na nabor ukrepov, ki jih bo CPS vključevala med prioritetami akcijskega načrta. Vsebina CPS se bo namreč po tej javni razpravi postopoma oblikovala v dokončni predlog za obravnavo na Občinskem svetu.

Več informacij o pripravi CPS vam je na voljo na spletni strani: http://cpsobcine.com/lasko/.
CPS 4JR
Vabimo Vas, da sodelujete pri sooblikovanju pogojev za kakovostno življenje svoje lokalne skupnosti. Vaše mnenje je pomembno, zato se nam zagotovo pridružite!

Občina Lasko in pripravljavci CPS: LOCUS d.o.o., PTI - Prometno tehniski institut, FGG, UNI LJ
in CEPP - Center za vodenje participativnih procesov
CPS logoEU
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Vabilo na četrto javno razpravo o pripravi Celostne prometne strategije