OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Zaključna prireditev Celostne prometne strategije

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Lansko leto je Občina Laško pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije. To je prvi in ključni korak k drugačnemu prometnemu načrtovanju, kjer se prednost daje trajnostnim oblikam mobilnosti.

Vsebinsko smo projekt zaključili, formalno pa ga bo konec maja na seji potrdil občinski svet.

V petek, 5. maja 2017, smo simbolično zaključili aktivnosti, ki so trajale približno leto dni in skupaj z občani in občankami ter v tesnem sodelovanju s predstavniki Občine Laško uspešno pripravili strategijo trajnostne mobilnosti.

V prostorih Hotela Savinja je potekal dogodek namenjen predvsem promociji trajnostne mobilnosti s poudarkom na varnosti in obnašanju v prometu, nudenju prve pomoči ter otroškim delavnicam.

Na prireditvi so sodelovali člani RKS - Območnega združenja Laško-Radeče in Zdravstvenega doma Laško, ki so predstavili temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Z nami je bila tudi zmagovalna ekipa 10. tekmovanja osnovnošolskih ekip prve pomoči laške in radeške občine, torej ekipa Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, ki je prikazala primer oskrbe poškodovanca.

Učenci petega razreda Podružnične šole Debro so v nadaljevanju sodelovali na ustvarjalni delavnici, kjer so izdelali simboličen artefakt v opozorilo na pomanjkanje oziroma pomanjkljive kolesarske poti. Izdelali so cvetlico, kot simbol pomladi. Sestavljena je bila iz šestih krogov narejenih iz odpadnih materialov. Vsak krog ponazarja vrteče se kolo na njihovih vsakdanjih poteh.
teden mobilnosti 2017 0000teden mobilnosti 2017 0001teden mobilnosti 2017 0002
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Zaključna prireditev Celostne prometne strategije