OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Vljudno vabljeni na zaključno prireditev, ki bo v petek, 22. septembra 2017, na parkirišču za Kulturnim centrom Laško in v parku.
 
Že v dopoldanskem času se bo med 8. in 12. uro v Parku Laško izvajal test hoje, ki ga bodo predstavili in analizirali zaposleni v Zdravstvenem domu Laško. Med 11. do 16. uro bo ekipa NIJZ predstavljala program SVIT z napihljivim modelom debelega črevesa, skozi katerega se boste lahko sprehodili.

Ob 16. uri se bo pričela zaključna prireditev z nastopi, delavnicami in stojnicami. Zdravstveni dom Laško bo poleg testa hoje predstavil tudi reševalno vozilo,  v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Laško pa temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorjakrvodajalstvo in darovanje organov po smrti. Območno združenje Rdečega križa Laško - Radeče ter krožki Rdečega križa na OŠ Primoža Trubarja Laško in OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice bodo predstavili dejavnosti krožkov Rdečega križa in osnovnošolskih ekip prve pomoči s praktičnim preizkusom nudenja prve pomoči pri določenih poškodbah.  Thermana Laško bo v okviru programa Bodi zdrav s Thermano poskrbela za izvedbo joge in pilatesa na trati, ki bo namenjen tako odraslim kot otrokom, voden energijski sprehod po parku, mini wellness kotiček in še marsikaj. S tekom na vozičkih se bodo predstavili člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske. Občina Laško bo predstavila Celostno prometno strategijo, STIK Laško pa pohode »Po laških poteh«. Dogodek bodo popestrili tudi tematski nastopi osnovnošolskih otrok ter učencev glasbene šole.
ETM2016aETM2017a
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti