OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Od 16. do 22. septembra je potekal Evropski teden mobilnosti. Predvidenih je bilo več dogodkov, ki pa se zaradi slabega vremena žal niso izvedli. Uspela pa je zaključna prireditev, ki je v petek, 22. septembra, potekala na parkirišču za Kulturnim centrom in v parku. Že v dopoldanskem času se je izvajal preizkus hoje, ki so ga predstavili in analizirali zaposleni v Zdravstvenem domu Laško.

Ekipa NIJZ je predstavljala program SVIT z napihljivim modelom debelega črevesa. V popoldanskem času pa je potekala zaključna prireditev z nastopi, delavnicami in stojnicami. Zdravstveni dom Laško je predstavil reševalno vozilo, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Laško pa tudi temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Območno združenje Rdečega križa Laško - Radeče ter krožki Rdečega križa na OŠ Primoža Trubarja Laško in OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice so predstavili dejavnosti krožkov RK in osnovnošolskih ekip prve pomoči s praktičnim preizkusom nudenja prve pomoči pri določenih poškodbah. Thermana Laško je predstavila program Bodi zdrav s Thermano, obiskovalci pa so na Thermanini stojnici lahko dobili kupone ugodnosti za različne ponudbe.

Predstavili so se tudi člani Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske, Občina Laško je predstavila Celostno prometno strategijo, STIK Laško pa pohode »Po laških poteh«. Dogodek so popestrili izvirni tematski nastopi mažoretne skupine OŠ Primoža Trubarja Laško ter šolski pihalni orkester in plesni oddelek Glasbene šole Laško – Radeče.
Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnostiZaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnostiZaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnostiZaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnostiZaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnostiZaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti