OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Dobrodelni koncert za Polanc Tinkaro

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Tinkara Polanc se je rodila 22. maja 2017 z redko genetsko boleznijo, ki se imenuje Apertov sindrom. Apertov sindrom se pojavlja pri enem od 50.000 do 100.000 rojenih otrok. Povzroči spremembe  v razvoju  kosti lobanje in obraza, saj se lobanjske kosti začnejo prehitro zaraščati. Otroci, ki se rodijo z Apertovim sindromom, imajo zato spremenjeno obliko glave. Poleg tega, da je prizadet razvoj lobanjskih in obraznih kosti, lahko pride tudi do razcepa trdega in mehkega neba, zajčje ustnice ter do zraščanja prstov na rokah in nogah.

Zdravljenje je operativno. Taki otroci morajo biti v obdobju razvoja večkrat operirani. V prvi fazi, da imajo možgani dovolj prostora za rast in razvoj ter v drugi fazi da dosežejo čim bolj normalen izgled. Tinkaro je Apertov sindrom prizadel na večih področjih. Tinkara ima nepravilno rast lobanje in obraznih kosti, razcep trdega in mehkega neba ter zaraščene prstke na rokah in nogah. Zaradi tega Tinkaro v prihodnosti čaka veliko operacij. Najtežje operacije, operacije lobanje in obraznih kosti, pa jo čakajo v tujini in sicer v Franciji. Sprva bo Tinkara operirana v Lyonu, kjer ji bodo operirali zadnji del lobanje, kasneje pa v Parizu, kjer ji bodo operirali sprednji del lobanje in obrazne kosti. dobrodelni koncert 9 11 2017

Vsaka takšna operacija v tujini pomeni za nas en mesec bivanja v tujini. To pa pomeni za nas velike stroške. Čez nekaj let pa nam bo ogromen strošek povzročila še lepotna operacija.

Zato vas vse, ki ste zmožni in ki želite pomagati, vabimo na dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc, ki bo 9.11.2017 v dvorani Tri lilije Laško ob 19:30 uri in ji z obiskom koncerta pomagate, da bo njeno življenje čim bolj normalno. Vstopnice lahko kupite na TIC Laško in bar Play off za ceno 12 € in na dan koncerta na prodajnem mestu dvorane Tri lilije za ceno 15€. Vsi, ki pa bi radi Tinkari pomagali še dodatno, bo v času koncerta postavljena škatla za donacije.

Za vse donacije, ki jih bo Tinkara prejela se vam že vnaprej zahvaljujeva Robi Polanc in Andreja Dermota.

  Vabilo na dobrodelni koncert za Polanc Tinkaro
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Dobrodelni koncert za Polanc Tinkaro