OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Slovesna predaja namenu obnovljene Trubarjeve ulice

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
8. novembra je bila slovesno namenu predana prenovljena Trubarjeva ulica. Na odseku 500 m je bila poleg kanalizacije in vodovoda izvedena tudi javna razsvetljava.

Tako smo na tem območju v celoti obnovili vodovodno infrastrukturo z vsemi novimi individualnimi priključki, zgradili novo fekalno kanalizacijo, obnovili ter dogradili meteorno kanalizacijo, pripravili omrežje za možnost izgradnje optičnega omrežja, prav tako smo v celoti obnovili spodnji ter zgornji ustroj cestišča in vgradili nove tlakovane površine.

Obnova pa je zajemala nove smernice na področju prometnih ukrepov, zato je omenjeno območje dobilo med drugim tudi taktilne označbe za slabovidne ter maksimalne prilagoditve cestnih elementov za vse z oviranimi gibalnimi sposobnostmi, prav tako pa tudi celotno predpripravo v primeru odločitve zaprtja dela ulice za tranzitni promet, ki jo nakazuje smer Celostne prometne strategije občine Laško, ki smo jo sprejeli v letošnjem letu. Skladno s temi smernicami pa smo se naknadno tudi odločili, da to območje postane prvo z režimom območja umirjenega prometa, kjer so pešci in kolesarji v nadrejenem položaju.

Pri novih ureditvah javne razsvetljave, urbane opreme in ostalih vgrajenih vsebin krajinske arhitekture (izbira drevesnic, grmovnic ...) pa smo intenzivno sodelovali z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije iz Celja, ki je bil tudi eden izmed sogalsodajalcev, saj smo dela izvajali po delu starega mestnega jedra mesta Laško. Vsa dela so se tudi izvajala pod stalnih nadzorom njihovih pogodbenih sodelavcev.

Prav tako pa smo pridobili tudi ostala potrebna soglasja vseh ostalih soglasodajalcev za celoten projekt.

Vsem uporabnikom želimo varno ter prijetno uporabo nove infrastrukture.
trubarjeva prslna 2017 0000trubarjeva prslna 2017 0001
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Slovesna predaja namenu obnovljene Trubarjeve ulice