OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Laško

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt, ki se izvaja že vrsto let z namenom, da bi se izboljšalo zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudilo aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

V Vrtcu Laško posebej za ta dan živila, ki jih ponudijo pri zajtrku, naročijo pri lokalnih dobaviteljih. Letos so otroke, zaposlene in goste pogostili s kruhom iz pekarne Vudi, z medom čebelarja Venčeslava Leška, mlekom s kmetije Mateje Ključevšek, jabolkami  Jake Aškerca in maslom s kmetije Feliksa Korbarja.

V projekt je vključena tudi Čebelarska zveza Slovenije. Vrtčevske otroke so obiskali čebelarji, ki so otrokom predstavili čebelarjenje in pomen čebel ter jih seznanili s tem, da je Slovenija resnično narod čebelarjev.

Na ta dan so tudi otroci Vrtca Laško ob 10. uri zapeli vsem dobro poznano pesem Ansambla Lojzeta Slaka – Čebelar. Prejšnje leto se je na pobudo čebelarske zveze odzvalo 432 šol in vrtcev s skupno 42.690 sodelujočimi pevci. Preko 260 šol je svoje posnetke objavilo na posebnem YouTube kanalu, med njimi tudi otroci Vrtca Laško. Projekt je tudi letos potekal po vseh enotah.

V vrtcu so bili zelo veseli, da so se dogodka poleg čebelarjev udeležili tudi župan in predstavniki Občine Laško. V enoti Laško, in sicer v oddelku veveric so gostili čebelarja Jožeta Blagotinška, župana Franca Zdolška in direktorico Občinske uprave Tino Rosino Košir. V enoti Debro pa so gostili čebelarja Antona Krivca in Franca Nemca ter vodjo Oddelka za družbene dejavnosti, pravne in splošne zadeve Dimitrija Grila.
VRTEC LASKO Tradicionalni slovenski zajtrk 1VRTEC LASKO Tradicionalni slovenski zajtrk 2VRTEC LASKO Tradicionalni slovenski zajtrk 3
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Laško