OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

V Laškem obeležili mednarodni dan prostovoljstva

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. decembru, je v Kulturnem centru Laško potekala prireditev, ki je bila namenjena vsem prostovoljcem v občini Laško.

Občina Laško je prepoznala prostovoljstvo kot svojo prednost in vrednoto, saj ima zagotovljene institucije, organizacije in druga društva, ki delujejo na področju prostovoljstva. V občini je skoraj 1300 aktivnih prostovoljcev, ki predstavljajo skoraj 10 % vseh občanov. Prostovoljci posamezniki in društva delujejo na različnih področjih – socialnem, kulturnem, športnem, turističnem, okoljskem in na mnogih drugih področjih. Prostovoljstva si ne moremo predstavljati brez gasilcev, mladincev, upokojencev, veteranov, … V prostovoljske aktivnosti se vključujejo tudi javnih zavodi in druge institucije.Poleg izjemno pestrega delovanja društev in njihovih prostovoljnih članov skozi vse leto, je potrebno omeniti, da se v občini izvajajo različne prostovoljne akcije in prireditve, ki jim življenje in pravi pridih dajejo prav prostovoljci. Kulturna in druga društva sodelujejo na vseh občinskih in drugih proslavah ter prireditvah v občini. 

V zahvalo vsem prostovoljskim organizacijam in prostovoljcem se je Občina Laško v letošnjem letu prijavila na poziv Slovenske filantropije in pridobila naziv "Prostovoljstvu prijazno mesto 2017".

V bogatem kulturnem programu so se na prireditvi predstavili najmlajši predstavniki prostovoljstva, otroci Vrtca Laško. Dogodek so popestrili mladi glasbeniki in plesalci Glasbene šole Laško – Radeče. Medgeneracijsko sodelovanje so s pesmijo prikazali otroci Podružnične osnovne šole Vrh nad Laškim, s pevci Šentlenartčani in 90-letno gospo Terezijo Zupanc. Na prireditvi so stanovalci Doma starejših Laško zaplesali s člani Kulturnega društva Anton Tanc. Za prostovoljski projekt, ki so ga poimenovali "Zaplešimo skupaj" so v letošnjem letu prejeli priznanje s strani Mladinskega sveta Slovenije.

Župan Občine Laško Franc Zdolšek se je javno zahvalil vsem prostovoljcem – posameznikom, društvom in drugim institucijam na vseh ravneh delovanja v občini Laško za nesebično prostovoljsko delo in požrtvovalnost, s katerim zagotavljajo boljšo kakovost življenja občanov in razvoj občine.
postovoljstvo 2017 7postovoljstvo 2017 6postovoljstvo 2017 1postovoljstvo 2017 2postovoljstvo 2017 3postovoljstvo 2017 4postovoljstvo 2017 5


TV Laško - S prostovoljstvom do razvijanja solidarnosti in toplih medčloveških odnosov
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki V Laškem obeležili mednarodni dan prostovoljstva