OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Nagrajenci Naj prostovoljec za 2017

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Občina Laško je v aprilu 2018 objavila Javni natečaj "Naj prostovoljec/prostovoljka občine Laško 2017". Predlagatelji so lahko predlagali prostovoljce, ki so v letu 2017 delovali na področju prostovoljstva na območju občine Laško. Prijavljeni prostovoljci so se potegovali za naziv "naj prostovoljec/prostovoljka" v štirih starostnih kategorijah, in sicer do 18 let, od 19 do 29 let, od 30 do 60 let in nad 60 let.

Strokovna komisija je na podlagi vseh pravočasnih in popolnih prijav, na osnovi v natečaju navedenih kriterijev in gradiv iz prijave odločila o naj prostovoljcu/prostovoljki znotraj posamezne kategorije.

REZULTATI JAVNEGA NATEČAJA:
V kategoriji do 18 let je prejela naziv naj prostovoljka občine Laško 2017:
- Saška Maček, ki jo je predlagala OŠ Primoža Trubarja Laško, za prostovoljsko delo na področju učne pomoči učencem.

V kategoriji od 19 let do 29 let je prejel naziv naj prostovoljec občine Laško 2017:
- Domen Trkulja, ki ga je predlagalo Društvo ŠMOCL, za prostovoljsko delo na področju organiziranja dogodkov za mlade.

V kategoriji od 30 let do 60 let je prejela naziv naj prostovoljka občine Laško 2017:
- Spomenka Valušnik, ki jo je predlagalo Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju "Vesele nogice", za prostovoljsko delo na področju pomoči osebam s posebnimi potrebami.

V kategoriji nad 60 let je imela komisija najtežje delo, saj so predlagatelji predlagali prostovoljke, ki si vse zaslužijo biti najboljše. Zato se je komisija odločila, da se podelijo trije nazivi naj prostovoljka leta, in sicer:
- Anici Ojsteršek, ki jo je predlagalo Društvo Sožitje občine Laško, za prostovoljsko delo na področju pomoči osebam s posebnimi potrebami,
- Nevenki Fantinatto, ki jo je predlagala Zveza kulturnih društev občine Laško Možnar, za prostovoljsko delo na področju kulture in sociale,
- Marjeti Dremel, ki jo je predlagal Center za socialno delo Laško – Hiša generacij, za prostovoljsko delo na področju kulture in sociale.
naj prostovoljci za 2017
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane