OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Okrogla miza na temo: Mladi in prosti čas v Laškem

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Preživljanje prostega časa mladih v Laškem

Na dan mladosti, 25. maja, je v Otročjem centru kino Laško potekala okrogla miza na temo: Mladi in prosti čas v Laškem. Na okrogli mizi so svoje videnje na to tematiko povedali mladi debaterji in parlamentarci iz PŠ Debro, pod mentorstvom učiteljice Marjete Ocvirk. Pridružili so se jim tudi nekateri njihovi starejši kolegi, ki so se z debaterstvom srečevali, ko so še obiskovali osnovno šolo.
MLADI prosti cas

V Laškem se dogaja, pa v okolici?

Akterji okrogle mize so najprej predstavili svoje videnje problema v posameznih krajevnih skupnostih in podali tudi nekaj konkretnih idej, kako bi popestrili dogajanje za mlade v občini Laško. Dotaknili so se športa in mladih v Laškem, prepoznavnosti turističnih destinacij in same promocije dogajanja za mlade. Izpostavili so, da se v mestu Laško dogaja precej aktivnosti, vendar okoliški otroci tega bodisi ne vedo bodisi do mesta nimajo dostopa. Okolica Laškega z ostalimi krajevnimi skupnostmi pa je tista, kjer se v resnici dogaja zelo malo.

Debata se je zaključila s konkretnimi predlogi, v katerih so bili med drugim predstavljeni projekti, kot so skate park, kotalkališče, predvsem pa povečanje uporabnosti že obstoječih prostorov, ki danes po vsej občini bolj ali manj samevajo, namesto tega pa bi lahko živeli skozi dejavnosti za mlade.

Na koncu okrogle mize so bili k besedi povabljeni tudi obiskovalci dogodka, ki so bodisi predstavili svoja društva in s tem mladim povedali za dodatne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa, ki jih imajo bodisi odgovorili na njihove probleme in skupaj z njimi iskali rešitve.

Okroglo mizo je moderirala sodelavka ŠMOCL-a Špela Juhart, na začetku dogodka pa je besedo dobil Jurij Šuhel, predstavnik društva ŠMOCL. Ta je povedal, da se društvo ŠMOCL resnično trudi, da omogoči veliko aktivnosti za mlade vseh starosti, vseeno pa dodal, da je na tem področju potrebno prisluhniti predvsem mladim in jim s tem omogočiti, da sooblikujejo možnosti, ki se jim ponujajo.
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane