OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Destinaciji Laško priznanje za odmevno promocijo

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Destinacija Laško je v četrtek, 28. junija 2018, prejela posebno priznanje s strani Slovenske turistične organizacije.
kolesarka dirka 2
Jubilejno 25. kolesarsko dirko Po Sloveniji smo podprli tudi v Občini Laško. Župan Franc Zdolšek je omogočil izvedbo izjemnega projekta, pri katerem je sodelovalo več kot 500 posameznikov. Otroci iz Osnovne šole Primoža Trubarja Laško, ki so se jim pridružili otroci PŠ Debro in PŠ Šentrupert, so na travniku pod gradom Tabor uprizorili prav poseben performans. Izvedli so dva živa napisa, I FEEL LAŠKO ter I FEEL SLOVENIA. Performans je doživel več kot pozitiven odziv, saj je o Laškem govorila celotna Evropa. Dogajanje je preko Eurosporta prenašalo 110 držav in spremljalo 13 milijonov gledalcev. Posnetek se je razširil po družbenih omrežjih in o njem se bo govorilo še dolgo časa.

Celoten projekt je koordiniral Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, ki se za pripravljenost in sodelovanje zahvaljuje Mateji Škorja, Marku Sajku, vsakemu učitelju in učencu posebej, za pomoč pri tehnični izvedbi pa tudi Študentskemu, mladinskemu in otroškemu centru Laško ter drugim posameznikom.
kolesarka dirka 1
Priznanje za inovativno in mednarodno odmevno promocijo Slovenije in znamke #IfeelsLOVEnia je destinaciji Laško predala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane