OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Negovalna oaza - pomembna pridobitev v Domu starejših Laško

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
V Domu starejših Laško so v torek, 12. februarja, predstavili novo pridobitev - Negovalno oazo, namenjeno obolelim v zadnjem stadiju demence.
V domu se zavedajo naraščajočega problema demence, zato delujejo družbeno odgovorno. V januarju so pridobili tako imenovano negovalno oazo. "Gre za sobo večje kvadrature, ki smo jo uredili po vzoru razvitih zahodno evropskih držav in je namenjena obolelim z močno napredovalo demenco. Investicija je bila vredna 35.000 €, z njo pa bomo pomembno prispevali v višji kakovosti bivanja in obravnave stanovalcev, ki so zaradi napredovale bolezni nepomični, v celoti odvisni od negovalnega osebja, prav tako ne zmorejo več verbalne komunikacije. Še vedno pa lahko ti stanovalci okolico zaznavajo preko čutil, kot so vonj, zvok, svetloba in dotik. Zato je izjemnega pomena, da jih nagovarjamo preko teh čutil," pojasni namestnica vodje programa oskrbe starejših Irenca Kovčan.

Negovalna oaza je pridobitev, ki jo pozdravlja tudi predsednica društva Spominčica Štefanija Zlobec: "V domovih starejših opažamo neverjetne napredek in zelo pozdravljam pridobitev laškega doma. Nad oskrbami v naših domovih so navdušeni tudi kolegi iz tujine, ki se jim zdi izjemno tudi medgeneracijsko sodelovanje, katerega se v Domu starejših Laško zelo poslužujejo."

Župan Franc Zdolšek je prav tako nagovoril udelžence, ki so prišli na predstavitev pridobitve in poudaril, da se vsi približujemo točki, ko bo nekdo moral skrbeti za nas:"Všeč mi je, da je v domu vse več Laščanov in da še naprej tvorijo celoto z osatlimi krajani in občani Laškega."
NEG. OAZA
Štefanija Zlobec, Irenca Kovčan, župan Občine Laško Franc Zdolšek, Mojca Leskovar (članica uprave Thermana Laško), župan Občine Radeče Tomaž Režun
NEG. OAZA2
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane