OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Borza lokalnih živil že ta četrtek

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Občina Laško je lani skupaj s Kmetijsko gozdarskim zavododm Slovenije, enota Celje, organizirala prvo Borzo lokalnih živil.
Predstavili so se ponudniki lokalne hrane in potencialni odjemalci, kot so šole, vrtci, gostinski in turistični subjekti. Dogodek je bil dobro sprejet, zato ga letos ponovno organiziramo.

Na tokratni borzi, ki bo v četrtek, 28. februarja, ob 10. uri v prostorih Kongresnega Centra Thermane Laško, bo dr. Janez Bogataj predstavil Strategijo gastronomije občine Laško, ki je bila izdelana s pomočjo zbranega gradiva o prehranski kulturni dediščini občine Laško, pri tem pa so pomembno vlogo odigrali Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice in Osnovna šola Primoža Trubarja Laško.

Gostja bo še Polona Bastič, ki bo predstavila izkušnje pri naročanju in vključevanju lokalno pridelanih živil v šolsko prehrano.

V drugem delu dogodka pa bo predstavitev loklanih ponudnikov v obliki borze, kjer se bomo oz. boste lahko dogovorili za vnaprej organizirane sestanke in nadaljnje medsebojno sodelovanje.
borza zivil
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane