OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Pomladno kolesarjenje

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Jutri, 13. aprila, nas čaka prvo Pomladno kolesarjenje za katerega si želimo, da bi postalo tradicionalno.
Konec septembra 2017 se je začela gradnja dela kolesarske poti na relaciji Celje – Laško – Zidani Most. Odsek kolesarske povezave na območju Tremarij je dolg 2,5 km in vključuje brv za kolesarje in pešce.
Želimo si, da bi bila nova pot, čeprav je to le del celote, čimbolj izkoriščena. Zato bo to soboto 13. aprila organizirano pomladno kolesarjenje iz Rimskih Toplic in Laškega v Celje ter obratno. Kolesarjenje po levem bregu Savinje bo imelo 3 vstopne točke, celotna dolžina trase pa je 20 km (v eno smer).
Udeleženci si bodo lahko tudi izposodili kolesa iz sistema javne izposoje koles KolesCe ter obenem prejeli še kup ugodnosti in daril.

Osrednji dogodek bo v Laškem ob 12.00 (druženje, sejem koles in opreme, predstavitve turistične ponudbe sponzorjev, predstavitev izposoje koles sistema KolesCe, žrebanje praktičnih nagrad ...).

Možna bo izposoja koles sistema KolesCe podjetja Nomago d.o.o..

Vsak udeleženec kolesarjenja bo deležen:
- priložnostnega spominskega darilca na vstopni točki,
- ugodnosti, ki jih podarjajo sponzorji (Zavod Celeia Celje podarja kuponček za vstopnino 1=2 za Stari grad Celje, Thermana d.d. podarja kuponček ugodnosti 1=2 za celodnevno kopanje, Rimske Terme d.o.o. podarjajo 20% popust na kopanje ali savno v Rimskih termah v tekočem letu, kopališče Aqua Roma podarja 10-15% popust na karte za kopanje, KK Zlatorog 50 % popust na eno vstopnico za košarkarsko tekmo KK Zlatorog v dvorani Tri lilije Laško ...), Celjska koča podarja kuponček ugodnosti za Bobkart 1=2 ...
- ene od brezalkoholnih pijač Pivovarne Laško Union d.o.o. na postajališču v Laškem.

Kolesarjenje v primeru dežja odpade!

Trasa pomladanskega kolesarjenja poteka tudi po državni in lokalni cesti, zato upoštevajte prometne predpise. Na delu poti relacije Laško - Rimske Toplice je makadamska podlaga vozišča.

Vsak kolesari na lastno odgovornost!

Organizator: Kolesarski klub Laško v sodelovanju z Občino Laško, STIK-om, Mestno občino Celje in Simbio d.o.o.
pomladno kolesarjenje
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Pomladno kolesarjenje