OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Kolesarska brv je predana namenu

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Konec septembra 2017 se je začela gradnja dela kolesarske poti Celje – Laško – Zidani Most. Na odseku kolesarske povezave na območju Tremerij, ki je dolg 2,5 km, smo postavili tudi novo brv za kolesarje in pešce.
Projekt izgradnje bo prispeval k uresničevanju ciljev celostne prometne strategije Občine Laško in Mestne občine Celje, v prihodnosti, ko bo kolesarska povezava D1 povezana v celoto, pa bo ta odsek služil tudi za daljinsko kolesarjenje.
V soboto, 13. aprila, smo slovesno pozdravili novo pridobitev, ko smo obeležili postavitev nove 92 metrov dolge in 1,2 milijona evrov vredne brvi za kolesarje in pešce.
Smisel celotnega sobotnega dne je nadaljevanje povezovanja turističnih nosilcev ter privabiti čim več gostov v naše kraje.
Pri sami gradnji kolesarske brvi, ki je del projekta izgradnje državnih kolesarskih poti, je bil glavni nosilec Direkcija RS za infrastrukturo. Sredstva za projekt so zagotovile občine Osrednjega celjskega območja iz kvote Dogovora za razvoj regij oziroma Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Direkcija RS za infrastrukturo. Občina Laško je poskrbela za obsežen del pred samo gradnjo - od projektov, gradbenega dovoljenja, zemljišča za brv.
Na otvoritev so se se župan Občine Laško Franc Zdolšek, župan MO Celje Bojan Šrot, podžupana obeh občin, podžupanja, ostali predstavniki občin, Direkcije, medijev, idr. pripeljali s KolesCi, to so kolesa iz sistema javne izposoje koles, ki bo zdaj lahko zaživel v polni moči. Namreč s to kolesarsko povezavo, je zdaj omogočen prvotni namen sistema javne izposoje koles, to je da si uporabnik izposodi kolo v Laškem, se z njim odpelje do Celja in ga lahko tam tudi pusti, ali obratno.

OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 7
Župan Občine Laško Franc Zdolšek, vodja projekta Aleš Gedrih (DRSI), Tomaž Willenpart (DRSI), župan MO Celje Bojan Šrot po prerezu traku
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 1
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 2
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 4
Župan Občine Laško Franc Zdolšek
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 6
Vodja sektorja za investicije v ceste pri DRSI Tomaž Willenpart
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 5
Župan MO Celje Bojan Šrot
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 8
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 9
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 10
OTVORITEV KOLESARSKE BRVI 12
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Kolesarska brv je predana namenu