OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Laško v Zeleni shemi slovenskega turizma

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Župan Občine Laško Franc Zdolšek je leta 2015 podpisal Zeleno politiko Slovenskega turizma in s tem je destinacija Laško vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma ter na osnovi trajnostnega delovanja pridobila znak Slovenia Green Bronze.
V letošnjem letu je naša destinacija v ponovnem postopku ocenjevanja, s pomočjo katerega bomo pridobili natančen vpogled v trajnost naše destinacije oz. kako smo le-to v zadnjih treh letih izboljšali.
logo SLO Green bronze
Z znakom Slovenia Green Destination se na slovenskem, evropskem in globalnem trgu pozicioniramo kot okolju in družbi prijazna destinacija, zato zelena destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja.

Velik del trajnosti destinacije predstavljata tudi dva naša največja ponudnika nastanitev - Thermana Laško in Rimske terme, ki iz leta v leto izboljšujeta trajnost, kar dokazuje tudi njihova zmanjšana poraba vode v zadnjih treh letih:            VODA ZELENA DESTINACIJA
Oba ponudnika sta zgled vsem nam in zato pozivamo vsa turistična podjetja k ukrepom še nadaljnjega zmanjševanja porabe vode ter trajnostnemu delovanju.
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Laško v Zeleni shemi slovenskega turizma