OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Mednarodna konferenca Manjšinske zgodbe: Evropske perspektive in učne priložnosti

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Kulturno izobraževalni Zavod Burja iz Rimskih Toplic v sodelovanju z Občino Laško organizira mednarodno konferenco Manjšinske zgodbe: Evropske perspektive in učne priložnosti, ki je sofinancirana s strani Evropske komisije v sklopu programa Evropa za državljane.
Konferenca je namenjena spodbujanju večje vloge državljanov pri oblikovanju ključnih razvojnih odločitev na ravni EU. Potekala bo v sodelovanju z različnimi priseljenskimi organizacijami in manjšinskimi pripadniki ter strokovnjaki in predstavniki lokalnih in nacionalnih organov, ki bodo razpravljali o manjšinskih težavah tako v Sloveniji kot tudi na ravni EU.
Program konference, ki bo od 23. do 25. maja v Rimskih Toplicah, Laškem in Celju, bo vključeval izmenjavo izkušenj in praks na področju vključevanja manjšin v družbeno, kulturno in politično življenje v različnih evropskih državah. Na delavnicah bodo udeleženci razpravljali o inovativnih in integriranih pristopih v formalnem in neformalnem izobraževanju s ciljem doseganja večje socialne vključenosti in enakosti.

 Povezava na spletno stran Zavoda Burje in projekta Manjšinske zgodbe
Zavod Burja logo 300x138

Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Mednarodna konferenca Manjšinske zgodbe: Evropske perspektive in učne priložnosti