OBČINA LAŠKO
Mestna ulica 2,
3270 Laško
t: +386 3 733 8700
f: +386 3 733 8740
e: obcina@lasko.si

Protokolarno srečanje občin Novigrad in Laško

    Natisnite:
    Natisni
Velikost pisave:
Današnje srečanje je bilo namenjeno partnerstvu in sodelovanju občin Novigrad in Laško, ki se je skozi leta razvilo v pravo slovensko-hrvaško prijateljstvo.
Poleg sodelovanja obeh občin, je bila predstavljena tudi vsakoletna prireditev Slovenska noč, ki bo v Novigradu prihodnjo soboto, 20. julija.
Župan Občine Laško Franc Zdolšek se zaveda pomena povezovanja, zato je vesel, da se s hrvaško občino ohranja prijateljstvo: "Naša želja je vsekakor povezovanje s turističnimi kraji tudi izven naših meja. Sploh s kraji, ki imajo dolgoletno turistično tradicijo, kar Novigrad gotovo je."
Direktorica Turistične skupnosti mesta Novigrad Vesna Ferenac je prav tako vesela sodelovanja z laško občino in ga je opisala kot uspešno.
Tina Belej, v. d. direktorice STIK Laško je poudarila pomen turističnih krajev in poudarila, da je tudi v Laškem veliko število gostov iz Hrvaške.
Vsi se že veselijo tudi prireditve Slovenska noč, ki bo prihodnjo soboto, ko v Novigrad odhaja delegacija iz Laškega, vključno s kulturniki, glasbeniki in folkloristi, pridružili se jim bodo tudi ponudniki namestitev ter spominkov in domačih dobrot. Že v dopoldanskem času pa bodo ulice Novigrada preplavile laške mažorete ter Laška pihalna godba z bobnarsko skupino.
Hrvaški gostje so na protokolarnem srečanju predstavljali tudi istrske dobrote, ki sta jih pripravila kuharja Željka Martič in Marko Botič iz verige hotelov Aminess, vina pa je predstavljala Nina Vičič iz Pervina.
SREČANJE2
SREČANJE3
SREČANJE4
Župan Občinski svet Občinska uprava Za občane
Nahajate se: Domov Dogodki Protokolarno srečanje občin Novigrad in Laško