Dobrodelna prireditev »Laško združuje dobre želje«

V veliko zadovoljstvo nam je, ker vas lahko tudi letos povabimo na dobrodelno prireditev, ki jo v Laškem skupaj pripravljamo pri Območnem združenju Rdečega križa Laško v sodelovanju z Občino Laško, STIK–Kulturnim centrom Laško in Društvom Sožitje že sedemnajsto leto pod skupnim naslovom: »LAŠKO ZDRUŽUJE DOBRE ŽELJE«.

Znova se nas je skupaj zbralo nekaj zanesenjakov in ker nam je tudi letos uspelo nagovoriti kar lepo število donatorjev, da so nam z donacijami pomagali pri akciji.Javna, dobrodelna prireditev bo, v nedeljo, 21. decembra 2014 ob 14.30 uri v Kulturnem
centru Laško. V letošnji akciji bomo na prireditvi, ob njenem zaključku z lepimi darili, ki smo jihsestavili s pomočjo številnih donatorjev /okrog 30 smo jih našteli/, obdarili skupaj 53 otrok, oz.oseb z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Darila bo ob zaključku programa, vsakemu posebej izročil »Dobri mož«. Tudi letošnji obdarovanci so osebe, povezane v Društvu sožitje občine Laško, v društvu Vesele nogice, ki so iz laške občine in učenci Osnovne šole PT Laško z nižjim izobraževalnim standardom. Sicer pa si vsi skupaj z Društvom Sožitje želimo, da bi bilo vanj vključenih čim večje število vseh, ki se tako ali drugače soočajo s tovrstnimi težavami. Med drugim je eden izmed ciljev tega projekta prav slednji.

Vsi skupaj so vredni naše pozornosti. Posebna zanimivost je, da vedno del kulturnega programa pripravijo udeleženci sami. Zato bodo v njem tudi letos sodelovali učenci osnovne šole Primoža Trubarja Laško iz Oddelka z nižjim izobrazbenim standardom in Aleš Rajh, član društva Sožitje v plesu z mažoretno palico. K sodelovanju pa smo letos povabili še Družinski ansambel KOVAČ, novo oblikovano pevsko klapo GAMBRINUS, mlade ustvarjalce Naro LENDERO in Saro HRASTNIK ter Miho ŠKORJA in Tjašo ULČNIK. Zbrane bo pozdravil in nagovoril tudi laški župan Franc Zdolšek in predstavniki Zveze društev sožitje, prireditev pa bo skupaj povezala Jožica ŠKORJA. Nastopajoči se radi odzovejo našemu povabilu in je njihov nastop brezplačni prispevek k omenjeni prireditvi. To je hkrati prireditev za vse starše in skrbnike oseb s težavami, da jim z njo naredimo malo veselja in da jih malo odvrnemo od velikih, vsakdanjih skrbi. To je čas in priložnost za neposredno soočanje z drugačnostjo in podporo vsem tistim, ki želijo predpraznično vzdušje obogatiti z dobrimi mislimi in lepimi željami.
Laško - sotočje dobrega - Boris Vrabec

Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.