V petek v Laški hiši Okrogla miza o potencialih pregrete smetane v gastronomski prepoznavnosti destinacije Laško

V sklopu letošnjega dogajanja, ki ga ponuja GuštFest Laško, bo osrednje pozornosti kulinaričnega dela GuštFesta letos deležna pregreta smetana – na letošnjem festivalu izpostavljena sestavina, ki jo bo vsak od 3 JRE chefov v svojo ulično jed umestil na svoj način. Pregreta smetana je delikatesa, ki jo bomo na letošnjem GuštFestu podrobneje spoznali tudi po strokovni plati. Gre namreč za specialiteto in poslastico, ki ji ni para, letošnji GuštFest pa bo tudi 1. festival pregrete smetane, v sklopu katerega se bo odvijala tematska okrogla miza!

Okrogla miza o potencialih pregrete smetane v gastronomski prepoznavnosti destinacije Laško

Petek, 15. september 2023, ob 18. uri, v Laški hiši

Glede na dejstvo, da so najbolj reprezentativne jedi našega okolja povezane s pregreto smetano, bomo v okviru 1. festivala pregrete smetane organizirali okroglo mizo o njenih potencialih v gastronomski prepoznavnosti destinacije Laško. Moderirala jo bo mag. Mojca Polak iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Predstavnice in predstavniki ponudnikov pregrete smetane, turističnega, gostinskega in kmetijskega sektorja, vrtcev in šol ter ostale zainteresirane javnosti bomo iskali odgovore na tri temeljna vprašanja:

  • ali je ta kulinarična specialiteta dovolj poznana in cenjena pri mladi populaciji (osveščevalni in izobraževalni vidik v vrtcih in šolah) ter kako motivirati mlajšo generacijo kmetic za registracijo njene priprave (tržni vidik)?
  • ali gostinci poznajo zgodbe posameznih hišnih receptov za njeno pripravo ter v kolikšni meri te zgodbe vključujejo v interpretacijo jedi?
  • ali bi bili gostinci pripravljeni razvijati nove jedi in pijače tudi iz ostalin priprave pregrete smetane ter tako prispevati k inovativni ponudbi v skladu s principom zero waste?

Gospa Marjanca Deželak bo na dogodku predstavila Laško prsjačo s pregreto smetano, ki je na letošnjem ocenjevanju prejela certifikat kakovosti KBZ Okusiti Laško in jo bomo še toplo ob prihodu tudi okušali. Udeležba je brezplačna.

Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosimo za predhodno prijavo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., najkasneje do srede, 13. septembra.

Vabljeni, da se po teoretskem delu okrogle mize v petek, udeležite tudi festivala GuštFest in teorijo ob nepozabnem vzdušju preizkusite tudi v praksi!

Posnetek zaslona 2023 09 12 151527


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.