Page 18 - Laski_Bilten_st75_NR
P. 18

STIK












       PODELJENI SO PRVI CERTIFIKATI           Okusiti Laško, ki prikazuje laške zgodbe,   prejeli certifikate  so  dokazali,  da ima-
       OKUSITI LAŠKO                           ustvarjene skozi prizmo lokalne gastro-  jo vizijo, delajo dobro in si želijo razvoja
                                               nomije.                                  Laškega. Turizem se gradi tudi na kuli-
         4. decembra je bil v Thermani Laško
       dogodek, kjer so bili podeljeni certifika-  V nadaljevanju sta bila na dogodku   nariki in pri Okusiti Laško je pomembno
       ti kolektivne blagovne znamke Okusiti   predstavljena tudi dva promocijska vi-   tudi to, da najdejo izdelki, pridelki tudi
       Laško.                                  dea.                                     pot do porabnikov, kar pa se je že ures-
         Vodilni partner v projektu, ki je nas-   Razvoj tovrstnih blagovnih znamk je   ničilo,« je povedal župan Občina Laško
       tal v okviru evropskega projekta Okusi-  pomemben zaradi tradicije, domačnosti   Franc Zdolšek.
       ti raznolikost podeželja, je Občina Laško,   in dela v lokalnem okolju. Zaradi novih   Certifikate Okusiti Laško je prejelo 39
       ostali partnerji so Stik Laško, Therma-  zahtev konkurence, se zahteva tudi večja   prejemnikov, to so: Žganjekuha Kneja,
       na, d. d. in Kmetijsko-Gozdarski Zavod   vlaganja, in sicer ne samo v razvoj novih   Naravni izdelki Cepuš, Lončarstvo Bu-
       Celje. Okusite Laško je nova kolektiv-  proizvodov, temveč tudi v povezovanje,   ser, Kmetija Kozmus, Jernej Slapšak, Va-
       na blagovna znamka, ki združuje in po-  promocijo in osvajanje trgov. Kot je v na-  lerija Seme, Šolar čebelarstvo, lectarstvo
       vezuje. Pod novim krovnim imenom se     govoru povedal Damjan Stanonik, držav-   in apiturizem, Kmetija Sinkovič, Katka,
       nahajajo ponudniki s pridobljenim cer-  ni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo,   Kmetija Kapl, Kmetija Knez, Ribogojnica
       tifikatom kakovosti za pridelke, izdelke,   gozdarstvo in prehrano je predpogoj za   P. A., Ekološka kmetija Zahrastnik, Kme-
       jedi in pijače ter storitve. Na dogodku, ki   vse to samospoštovanje:  »Spoštovanje   tija Pr‘ Kofetl, Stanislav Pertinač, Slavko
       so ga poleg župana Občine Laško Fran-   lastnega dela in hrane, tradicije in znanja.   Lešek, Virin, Kmetija Pertinač, Turistič-
       ca Zdolška, uprave Thermane, obiska-    Spoštovanje slovenskega, spoštovanje lo-  na kmetija Pirc, Ekološka kmetija Pri-
       li še Damjan Stanonik, državni sekretar   kalnega. V zadnjih desetletjih so se spre-  mož, Plahtica, d. o. o., Ekološka kmeti-
       na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo   menile navade in zahteve potrošnikov,   ja Očko, Boža Herek, Kmetijska zadruga
       in prehrano, Marjan Cukrov, vodja de-   danes se potrošniki zavedajo pomena      Laško, z. o. o., Thermana, d. d., Terme re-
       lovne skupine Slovenija-evropska gastro-  varne in kakovostne hrane. Vedno bolj   sort, d. o. o., Žganjarstvo Zajec, Kmetija
       nomska regija 2021 in dr. Janez Bogataj,   so pozorni na območje iz katerega izvi-  Pri Klezin, Kmetija Korbar, Ribogojnica
       ki je skupaj s Tanjo Lešnik Štuhec (za-  ra. Na vedenje potrošnikov vplivajo tudi   Ferlič, Kmetija Ključevšek, Kmetija Re-
       radi bolezni je žal ni bilo) s svojim zna-  okus, promocija, oglaševanje in informa-  beršak, Kmetija Aškerc, Kmetija Belej,
       njem in izkušnjami pripomogel k izgra-  cije kako do te varne hrane.«            Andrej Škorja, Barbara Penič, Pivovarna
       dnji kolektivne blagovne znamke Okusiti    Ustanovitev oziroma vzpostavitev      Laško Union, Ekotur, d. o. o, Hiša gastro-
       Laško, so bili prvič podeljeni certifikati.   nove kolektivne blagovne znamke, ki po-  nomije Restavracija Pavus.
       Pred podelitvijo so s prerezom traku    vezuje  ponudnike že  ima  odjemalce.  S    Upravljalec blagovne znamke Okusiti
       župan Zdolšek, predsednica uprave in    tem projektom in njegovim nadaljnjim     Laško je STIK Laško.
       član  uprave  Thermane  Mojca Lesko-    razvojem bomo v Laškem uspeli tudi ob-
       var in Dejan Balmazovič v pasaži Ther-  držati ljudi na podeželju: »Menim, da gre                                 MKJ
       mane odprli stalno razstavo z naslovom   za dober projekt. In prav vsi, ki so danes                    Foto: Rok Deželak








































       18 18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23