Izšla je jubilejna, 100. številka Laškega biltena

Pred vami je jubilejna, 100. številka Laškega biltena. Naše občinsko glasilo je prvič izšlo 15. junija 2007, ko vas je nagovoril prejšnji župan Franc Zdolšek, ki je želel, da glasilo poveže občane in jih informira o utripu v občini. Iz prvotno zasnovanih 16 strani je bilten prerasel v obsežno občinsko glasilo, ki svojo vsebino predstavlja pogosto kar v maksimalnem obsegu, to je na 68 straneh. Po zaslugi številnih avtorjev prispevkov in zvestih bralcev ter prizadevnega uredništva, Laški bilten še naprej ostaja nepogrešljivo sredstvo za obveščanje naših občank in občanov o dogajanju v občini, kar je prepoznal tudi novi župan Marko Šantej. Vsi članki, z izjemo kakšnega naročenega intervjuja ali portreta, so namreč prostovoljno napisani, kar daje še večjo vrednost našemu glasilu, saj kaže na to, da so pisci prispevkov ta časopis vzeli za svojega in jim objava prispevkov veliko pomeni. Tako so v Laškem biltenu z zapisi in fotografijami obeleženi skoraj vsi pomembnejši dogodki, ki kažejo na bogat in pester družbeni utrip v celotni občini, v vseh krajevnih skupnostih. Kar nekaj občanov, ki s svojimi prispevki soustvarjajo naše glasilo, je z nami že od samega začetka. Na tem mestu bi izpostavila Borisa Vrabca, saj so njegove fotografije krasile že štirideset naslovnic rednih številk in naslovnici dveh volilnih številk. Vsem soustvarjalcem iskrena hvala. Veseli smo vašega odziva in si želimo uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje.

Tudi za naslovnico naše 100. številke smo v uredništvu izbrali fotografijo Borisa Vrabca, s katero stopamo v novo stoletje z novo, sodobnejšo podobo, ki jo je zasnovala kolegica s STIK-a Laško Urška Žibret. Tisk Laškega biltena se seli v Celje, v Grafiko Gracer.

V februarski izdaji vam predstavljamo Aškerčeve nagrajence in dobitnico zlatega možnarja, ki s svojim delom na kulturnem področju puščajo neizbrisne sledi. Vsem nagrajencem iskrene čestitke tudi v imenu uredništva. Z županom smo se pogovarjali o izzivih preteklega leta, v katerem je prevzel vodenje občinske uprave in cilji za prihodnost. Izpostavljamo pa tudi prednovoletno dogajanje v občini, ki je ogrelo naša srca in pričaralo nepozabno praznično decembrsko vzdušje. Veselimo se tudi uspehov na športnem področju, kjer so se ponovno izkazali rečiški strelci in mladi plezalci iz Plezalnega kluba Rimske Toplice. Poleg številnih drugih dogodkov pa obeležujemo tudi 20 let Skupine za zdrav način življenja ter 80-letnico prihoda XIV. divizije na Štajersko in 50-letnico organiziranih pohodov po njenih poteh, o čemer si lahko ogledate razstavo v Muzeju Laško.

 Laški bilten št. 100/15.2.2024.

Prijetno branje!

Naslednja številka, za katero je treba oglase in prispevke oddati do 25. marca na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., bo predvidoma izšla 15. aprila 2024.bilten97

foto: Boris Vrabec


Laški bilten

Laški Bilten št. 9515.04.2024
je izšla 101. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA MOJA DEŽELA

ANKETA MOJA DEŽELA

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.