Tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško v letu 2024

OBČINA LAŠKOv sodelovanju z JP Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK)  objavlja

TEKMOVANJE ZA NAJBOLJ UREJENE VASI IN OBJEKTE

V OBČINI LAŠKO V LETU 2024

 

UREJENE VASI 22

 

I.

Tekmovanje je v sklopu vsakoletne akcije Turistične zveze Slovenije MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, s katero želimo naš bivalni prostor narediti prijetnejši za občane in obiskovalce. Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

II.

Občina Laško v sodelovanju z JP Komunalo Laško in Centrom za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško (STIK) organizira tekmovanje za najbolj urejene vasi in objekte v občini Laško. Namen tekmovanja je spodbujanje urejanja objektov in okolice, kar bo prispevalo k lepšemu in privlačnejšemu okolju.

III.

Na tekmovanju lahko sodelujejo vsi občani občine Laško, vse vasi, naselja, zaselki in ulice, javne institucije ter fizične in pravne osebe s področja gospodarstva v občini. Prijavijo se lahko posamezne fizične in pravne osebe, krajevne skupnosti in društva.

Tisti, ki so v preteklem letu dosegli prvo mesto znotraj posamezne kategorije, se ne morejo prijaviti v tekočem letu. Prav tako v tekmovanju ne morejo sodelovati objekti, ulice, zaselki, ki jih ureja JP Komunala Laško.

IV.

Objekti so razvrščeni v naslednje kategorije:

  • vas / zaselek / naselje / ulica,
  • hiša,
  • kmetija,
  • javni objekt / večstanovanjski objekt / podjetje

Ocenjevanje zajema urejenost objektov (fasad, balkonov, oken), prometnih površin, zelenih površin,  ocvetličenj in okolice. Ocenjuje se na podlagi ocenjevalnih pol, ki jih pripravi komisija.

V.

Župan imenuje komisijo za ocenjevanje urejenosti krajev. Komisijo sestavljajo trije člani, po eden iz Občinske uprave Laško, JP Komunale Laško in STIK-a.

VI.

Strokovna komisija bo ocenila vse prijavljene tekmovalce ter izbrala tri najboljše znotraj posamezne kategorije. Nato bodo občanke in občani imeli možnost spletnega glasovanja, tako da bodo oddali svoj glas za enega od treh najboljših tekmovalcev in prispevali 50% celotne ocene. V primeru utemeljenega suma, da je pri spletnem glasovanju prišlo do nepravilnosti, si organizator tekmovanja pridržuje pravico do ukrepanja v skladu z nastalo situacijo.

VII.

Priznanja in nagrade najboljšim znotraj kategorij bo podelil župan občine Laško na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku.  Nagrade so naslednje:

  1. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 400 EUR,
  2. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 200 EUR in
  3. mesto: darilni bon za nakup cvetja v vrednosti 100 EUR.

Prvonagrajeni znotraj kategorije najlepše urejena vas / zaselek / naselje / ulica za nagrado prejme tudi obeležje v obliki okvirja, ki označuje ta dosežek v okolju. Najlepša hiša in najlepša kmetija pa za doseženo 1. mesto prejmeta označevalno tablico najlepša hiša / najlepša kmetija v občini Laško v letu 2024.

VIII.

Dodatne informacije o tekmovanju bodo na voljo na naših spletnih straneh www.lasko.si. Prav tako bodo o rezultatih tekmovanja obveščeni mediji.

 

VIIII.

Prijava naj vsebuje ime in priimek prijavitelja, naslov ter pripis kategorije, v kateri »tekmujete«. Prijave pošljite najpozneje do 28. 6. 2024 na naslov Občina Laško, Mestna ulica 2, 3270 Laško ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Laški bilten

Laški Bilten št. 10217.06.2024
je izšla 102. številka

Laškega biltena
Vse številke

STARO MESTNO JEDRO

staro mestno jedro 01

ANKETA PODJETNIŠKI INKUBATOR

ANKETA MOJA DEŽELAPodjetniški inkubator
 

PARTICIPIRAJ IN PROFITIRAJ!

part proracun m

OBČINA PO MERI INVALIDOV

logo občina po meri invalidov

Uradne ure in poslovni čas

Uradne ure (za občane)
ponedeljek: 8.00 - 12.00, 13.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 17.00
petek: 8.00 - 13.00

Poslovni čas
(poslovanje med organi)

ponedeljek: 8.00 - 15.00 
torek: 8.00 - 15.00
sreda: 8.00 - 17.00
četrtek:  8.00 - 15.00
petek: 8.00 - 13.00

Uradne ure po telefonu se izvajajo v okviru poslovnega časa vsak poslovni dan.

EU Projekti

logo EKS mlogo EU reg mlogo eu kohezijski sklad1 m
ELENA
logo EU reg m
logo iobcina03
logo občina po meri invalidov
112logo Obvestila in ukrepi ob nevarnosti naravnih in drugih nesreč
© 2024 Uradna spletna stran Občine Laško. Vse pravice pridržane. Izvedba zORBIT s.p.